skok

Zakačio kuke kroz kožu leđa i padobranom skočio sa litice

Zakačio kuke kroz kožu leđa i padobranom skočio sa litice

U najmanju ruku neobičan skok s padobranom. Pogledajte ovaj “zanimljivi” video koji je u kratko virjeme postao viralan.

Josh Miramant, planinar iz Maina, SAD, skakanje sa litica otkrio je samo tri tjedna prije krvavog skoka sa kukama. Ovom ovisniku o adrenalinu taj se ekstremni sport toliko svidio da je odlučio napraviti još jedan korak dalje. Kuke je probio kroz kožu, užadima pričvrstio padobran i skočio.


“Pirsanje” je bilo iznimno bolno, što se vidi po Joshovom izrazu lica, neposredno prije skoka. Čak četiri kuke debljine 8 milimetara pod kožu mu je umetnuo prijatelj kojega je upoznao u tajlandskoj uvali Ton Sai, gdje je povremeno navraćao. Litice su tu idealne za skok, a ona koju je Josh odabrao za svoj visoka je 150 metara, među lokalcima nazvana zid Ton Sai.

Padobran je prikvačio na kuke i skočio

Prije skoka nije oklijevao, iako je do tog trenutka sa litice skočio samo 21 puta.  Padobran je prikvačio na kuke, brojao do tri i skočio. Oslanjao se samo na kožu, koja je trebala izdržati njegovu težinu, ubrzanje i trzaj otvorenog padobrana. Skok je, kao i predivna laguna, bio spektakularan.

Padobran se otvorio, kuke i koža su izdržale.

Poslije skoka, Josh je bio nasmijan. Tvrdi da u životu nije imao jači nalet adrenalina. Koža je izdržala, a cijeli skok, pripremu za njega i reakcije nakon pogledajte na videu.