prag

Kratki turistički vodič za sve one koji žele posjetiti Prag

Kratki turistički vodič za sve one koji žele posjetiti Prag

Ako imate želju posjetiti Prag, svakako to i učinite, jer je riječ o jednoj od najpoželjnijih Europskih destinacija.

Prag je Europski grad, privlačan za turiste, a može se pohvaliti sa jednom od najbolje očuvanih srednjovjekovnih gradskih jezgra. Grad je i od velikog povijesnog i kulturnog značaja, a tome u prilog ide činjenica da je još 1992. godine Stari dio grada upisan u UNESCO-ov popis svjetske baštine.


Povijesni grad koji je sačuvan sve do danas, odličan je primjer razvoja jednog važnog središta, kroz današnje ekonomske i političke struje. Važnost Praga, kako povijesna tako i kulturna, pokazala se 2000. godine, kada je Prag važio za jednu od europskih prijestolnica kulture.

Ritam grada je turistima jako privlačan, posebno za one koji se odluče posjetiti ga kroz vikend. Svojom veličinom i ponudom, zadovoljit će u potpunosti svakog posjetitelja, i to kroz dva dana. Ako ste sa društvom, i tražite destinaciju za vikend provod, Prag je grad koji vas čeka.

Izrazito je prilagođen za ugodne obilaske, po pješačkim zonama, koje se nalaze između mnogih znamenitosti grada. Osim za razgledavanje povijesnih građevina, spomenika i mnogih muzeja, Prag će očarati i one mlađe, koji se žele dobro provesti. Prag je grad mladih, što najbolje znaju oni koji su već bili i osjetili noćni život ovog grada.

Ako se odlučite otići u Prag, na raspolaganju vam je jako dobro uhodan cestovni promet, kao i mnoge zračne linije. Uvijek gledajte uraditi rezervaciju avionske karte unaprijed, jer ćete tako proći znatno povoljnije. Isto vrijedi i za noćenja, jer su u ponudi razni popusti na noćenja koja se rezerviraju unaprijed.

Za one koji žele pogledati znamenitosti grada, svakako preporučujemo da posjete Stari gradski trg, Karlov most, Praški dvorac i Grad na rijeci. Ovo su inače i najpoznatija mjesta za obilazak u Pragu, s tim da moramo posebno istaknuti Astronomski sat, koji je smješten u Staroj gradskoj vijećnici. Svakako se prilikom razgledavanja raspitajte o znamenitostima, ili potražite vodiča koji će vam najbolje dočarati znamenitosti grada.

Mlađa populacija će vjerojatno više biti zainteresirana velikim brojem pivnica, i još većom ponudom noćnih klubova. Ne trebamo posebno pisati o bogatoj tradiciji pripreme pive u Češkoj, pa je najbolje da to sami doživite kada dođete u ovu prijestolnicu.