video svijeca

VIDEO: Natočite ulje u koru od naranče i gledajte kako nastaje magija

VIDEO: Natočite ulje u koru od naranče i gledajte kako nastaje magija

Da je kora naranče magična znamo već odavno, no ovaj trik sigurno niste vidjeli.

Naučite kako da iskoristite koru od naranče i napravite sebi predivnu aromatičnu svijeću.


Za ovu aromatičnu svijeću ne treba vam nikakav vosak, pa neće biti ni loših isparenja. Sastojke za svijeću vjerojatno imate kod kuće.

Naime, svijeća od naranče i maslinovog ulja je ne samo predivna, dekorativna i mirisna, već može da bude i jako korisna u trenucima kada vam nestane struje, a kod sebe nemate svijeću.

Sve što je potrebno da uradite jeste da presiječete koru naranče na dva dijela, ali tako da nećete isjeći i cijelu voćku, baš kako je pokazano na videu dole ispod teksta. Nakon toga, pažljivo odvojite koru od mesa tako da ostane oblik polusfere sa peteljkom u sredini.

Jako je bitno da ne iščupate peteljku, jer bez nje ne može da se napravi svijeća, tako da je neophodno da odvojite onu polovinu kore koja se nalazi sa strane sa koje je vidljiva zelena peteljka, onaj dio koji je nekada bio zakačen za drvo.

Nakon što ste odradili gore opisane korake, uzmite bocu maslinovog ulja i natočite ga tako da prelije i samu peteljku. Vaša svijeća je gotova! Zapalite je i uživajte u mirisima narančine kore.

Ako želite da odete korak dalje, drugu polovinu kore možete da odrežete tako da ima veći krug u sredini, pa onda time preklopite svijeću. Na ovaj način ćete dobiti nešto što neodoljivo podsjeća na lampu.

Pogledajte video i podijelite sa vašim prijateljima…