Umjesto Samsung Galaxy S8 možda da uzmete ovaj smartphone?

I dok svijet iščekuje Samsung Galaxy S8 model, neke kompanije su već pustile u prodaju svoje flagship uređaje za 2017.

U slučaju da niste najveći fan spomenute kompanije iz Južne Koreje, možda da razmislite o drugom brendu?

Što se nudi, odnosno koji modeli su dostupnu a da mogu konkurirati pretpostavljenim specifikacijama modela Galaxy S8?

U nastavku ćemo spomenuti smartphone uređaje koje već možete nabaviti, a koji su dovoljno dobri, ako ne i bolji od nadolazećeg modela S8.

LG G6 se pokazao kao pun pogodak za još jednu kompaniju iz Južne Koreje

LG G6

Ovaj model iz LG-ja pokupio je samo najbolje kritike. Doduše, ima nekih sitnih zamjerki ali ništa da vas odgovori od kupovine. LG G6 je zapravo phablet sa zaslonom dijagonale 5.7“ i jako malim i kompaktnim kućištem. U tom dijelu je ovaj model dobio najviše pohvale, baš kao i već zaboravljeni LG G2. Ako ga se sjetite, taj model od 5.2“ je bio potpuno funkcionalan, kompaktan i lako korišten čak i u jednoj ruci. Isto nam je ponudio i najnoviji G6 model. Još veći zaslon, u ipak malenom kućištu je želja mnogih korisnika. Sada imate šanse uživati u takvom spoju.

Zaslon kod G6 modela je još jedna stvar vrijedna spomena. Hvale ga, kako rezoluciju tako i oštrinu boja i prikaza detalja na zaslonu.

Pored spomenutog, trebamo kazati da je LG G6 otporan na vodu i prašinu, ima dvije kamere na stražnjem poklopcu koje rade bolje nego par leća ugrađenih u iPhone 7.

Zamjerka za najnoviji LG ide na račun ipak već zastarjelog procesora. Naime, LG G6 ima ugrađen Snapdragon 821 procesor. Nije spor, ali su izašli noviji i jači procesori, koji se ugrađuju u Galaxy S8. Valjda je to cijena koju su u LG-ju bili spremni platiti, da bi svoj flagship pokazali prije najvećeg konkurenta.

Huawei Mate 9 može biti dostojna zamjena za Galaxy S8

Huawei Mate 9

Kažu za ovaj model da je prvak po pitanju izdržljivosti baterije.

Osim baterije koja će trajati danima, spomenut ćemo i zaslon dijagonale 5.9“. Unatoč velikoj dijagonali zaslona, Mate 9 je još uvijek kompaktan i lako se koristi. Screen-to-body radio – 77.5% je dovoljan pokazatelj da dimenzije neće biti problem, posebno za phablet uređaj – što Mate 9 i jeste. 20 MP kamera zadovoljit će i one izbirljive, pa će kvaliteta fotografija u velikoj mjeri ovisiti o vašem umijeću.

Mate 9 ima 4GB RAM memorije, i 64GB skladišnog prostora.

To je sasvim dovoljno u današnje vrijeme, pa će i Galaxy S8 doći u okviru tih specifikacija.

Za kraj tu je i Sony Xperia Z Premium

Sony Xperia Z

Najveći adut ovog modela je 4K zaslon, što je rijetkost pronaći na mobitelima. Osim toga, kamera je još jedna stavka kojom se Sony Xperia ponosi. Imaju u ovoj kompaniji razvijenu tehnologiju uz pomoć koje se okidaju najbolje fotke na tržištu smartphone uređaja. 19 MP kamera dat će zavidne rezultate zbog kvalitetnog senzora i tehnologije koja upravlja okidanjem.

Još možemo spomenuti veličinu zaslona od 5.46“, ali jako loš omjer veličine zaslona prema dimenzijama kućišta. Naime, dok LG G6 ima screen-to-body ratio 78.6%, model Xperia ima znatno manji – 68.4%, što je loše.

Zbog tako nepovoljnog omjera G6 je bolja opcija, posebno ako ne volite glomazne uređaje. Iako ima veću dijagonalu, LG G6 je na kraju manjih dimenzija nego Xperia. Vi odlučite što vam više odgovara i koji model je bolji za vaše potrebe.

Na kraju, ako niste zadovoljni našim izborom konkurenata za Galaxy S8 – uvijek možete sačekati još par dana i kupiti baš taj model.