sekret

Svinjska mast: Prirodni lijek za bijelo pranje i upalu sluznice

Svinjska mast: Prirodni lijek za bijelo pranje i upalu sluznice

Svinjska mast može poslužiti kao odličan, i jako efikasan prirodni lijek za pojačano bijelo pranje i upalu sluznice.

Pojačano bijelo pranje dosta je česta pojava kod žena, i jako je neugodna u većini slučajeva. Uzroci bijelom pranju mogu biti razni, ali se pojačano bijelo pranje najčešće pojavi zbog neke upale maternice, ili pojačanog djelovanja gljivica u rodnici. Pored toga, bijelo pranje može nastati i kao rezultat prevelikog stresa, ili kao reakcija tijela na neke lijekove.


Poznati su mnogi prirodni lijekovi kojima se može liječiti bijelo pranje, a svinjska mast je jedan od njih. U nastavku ćemo napisati kako se koristi svinjska mast za pojačano bijelo pranje.

Svinjska mast je prirodni lijek za bijelo pranje

Napisat ćemo kako se koristi svinjska mast za bijelo pranje, i što je uopće bijelo pranje i kada ženama stvara probleme.

Naime, vaginalni iscjedak, odnosno sekret ili bijelo pranje je sasvim normalna pojava. Problemi se javljaju kada se uoči pojačani iscjedak, koji ženama stvara probleme: neugodan miris, svrbež, ili razne upale u intimnom području. Pojačani vaginalni iscjedak obično nastaje kada se u velikoj količini razmnožavaju kolonije bakterija u rodnici, zbog čega uočavamo sirastu, pomalo gustu smjesu koja ima neugodan miris. Iscjedak je najčešće bijele boje, odakle i dolazi naziv „bijelo pranje“, ali on može biti smeđi, ili žuti, a različita mu može biti i konzistencija i gustoća.

U manjim količinama vaginalni iscjedak je normalna pojava. Problemi dolaze kada se naruši ravnoteža u tijelu i kada se pojavi pojačani iscjedak, koji za sobom donosi već spomenute probleme.

Važno je spomenuti da, ukoliko dođe do pojačanog sekreta, nije preporučljivo koristiti bilo kakva kemijska sredstva za intimnu higijenu. Utvrđeno je da bilo koja vrsta sapuna ima negativan utjecaj na prirodnu kiselosti maternice, što naposljetku može narušiti zdravlje maternice i rodnice.

Ako želite liječiti bijelo pranje, prirodnim putem, svakako isprobajte svinjsku mast. Osim svinjske masti, poznati su još mnogi prirodni lijekovi za bijelo pranje.

Prije korištenja, svinjsku mast trebate dobro oprati. Postoji termin „oprati u 9 voda“, a to znači da količinu masti koju želite koristiti dobro operete u čistoj vodi, i to ponovite 9 puta. Nakon svakog pranja prospite vodu, i ponovite postupak sa čistom vodom, koju opet prospete nakon ciklusa pranja.

Tek nakon što ste svinjsku mast oprali, možete je koristiti za liječenje bijelog pranja.

Terapija liječenja ide tako da tanki sloj svinjske masti namažete na pamučnu krpicu, koju kasnije postavite u rodnicu umjesto uloška. Ovaj postupak ponavljajte barem 10 puta, između menstrualnih ciklusa, a uložak stavljajte preko noći – da mast djeluje dok spavate.

Terapija će vjerojatno pomoći, i bijelo pranje bi trebalo nestati kroz neki period od par mjeseci. Imajte na umu da je bijelo pranje bolest koja se dugo liječi, čak i komercijalnim lijekovima koje propiše liječnik.

Za bolji učinak liječenja pijte i ovaj čaj

Čaj od bijele divlje djeteline pomoći će u liječenju pojačanog iscjetka. Kupite u biljnoj apoteci čaj i pijte ga po 2 šalice na dan.