snijeg

Snijeg u Mostaru: Snijeg je i ove godine razveselio mostarce

Snijeg u Mostaru: Snijeg je i ove godine razveselio mostarce

Snijeg u Mostaru polako pada već od jučerašnjeg dana (25.02.2018.) ali je i danas nastavio, i već je u večernjim satima zabijelio ulice i parkirane automobile.

Još je uvijek riječ o tankom sloju snijega, ali najmlađi stanovnici grada uzbuđeni su i razigrani.


Snijeg je danas u popodnevnim i večernjim satima uspio stvoriti tanki bijeli pokrov, pa su ulice grada bijele, i daju nadu da će jutro osvanuti sa snježnim pokrivačem. Veselimo se snijegu, posebno iz razloga što se stidljivo pojavi svako par godina. Najmlađi građani bi mogli uživati već sutra, nakon buđenja, i igrati se u zanosu na hladnom bijelom pokrivaču.

Hoće li snijeg u Mostaru ostati jedno dulje vrijeme, to još ne znamo. Vremenska prognoza je promjenjiva i nema pouzdanih pretpostavki, ali svakako imamo razloga vjerovati da će jutro osvanuti u bijelom.

Već sutra se prognozira bez padavina, a 28.02., prognostičari prognoziraju poboljšanje vremena, bez oblaka i sa sunčanim razdobljima. Ipak, veseli nas činjenica da su za 01.03., ti isti prognostičari najavili nove snježne padavine, zbog čega i očekujemo „pogreške“ u tumačenju vremenske prognoze – barem za ovih 4-5 dana, i da se snijeg u Mostaru zadrži barem malo, da osjetimo ovu Zimu.

Sjetimo se snijega 2012. godine, koji je donio problema u funkcioniranju Grada, ali i radost mnogima. Neka ove godine napada umjerenije, bez da donese probleme, a opet da obraduje sve mostarce.