samsung

Samsung Galaxy S8 ostat će u sjeni najnovijeg iPhone 8 modela?

Samsung Galaxy S8 ostat će u sjeni najnovijeg iPhone 8 modela?

Uskoro će Samsung predstaviti svoj najnoviji Galaxy S8 model. Ipak, mnoge detalje, ako ne i sve, u vezi nadolazećeg modela već znamo.

Najnoviji internet tračevi govore kako će Galaxy S8 ostati u sjeni najnovijeg uređaja iz Apple-a – iPhone osmice.


Čak i prije nego su krenule glasine o mogućnostima najnovijeg Galaxy-ja, iPhone je pokrenuo svoju „kampanju“ nagađanja sa zanimljivim detaljima. Naime, prema tračevima, najnoviji iPhone model će imati gotovo u potpunosti iskorišten prostor sa prednje strane kućišta. Prema nekim navodima, zaslon će zauzeti i više od 90% površine kućišta, što je u najmanju ruku zanimljiva novost za sve ljubitelje tehnologije i pametnih telefona.

Sve donedavno smo bili gotovo uvjereni da će Samsung Galaxy S8 i S8 Plus imati senzor otiska prstiju unutar zaslona, da bi se prije par dana ipak ta informacija opovrgnula. Na žalost, Galaxy S8 modeli će imati senzor otiska sa stražnje strane kućišta, što je već pomalo i dosadan pristup jer ga mnogi koriste. Tu je Samsung podbacio, objašnjavajući to nedovoljno razvijenom tehnologijom u vrijeme predstavljanja svojih modela. Izgleda da će Apple ipak uspjeti da integrira senzore u zaslon. Na taj način će Apple imati ipak zanimljiviji uređaj od Samsunga.

Galxy S8 i S8 Plus modeli će imati znatno veće zaslone, sa tek minimalnim povećanjem kućišta. Postigli su takav omjer sa izbacivanjem Home tipke, što je sasvim OK, no ipak, nisu uspjeli ugraditi senzore otiska prstiju što su korisnici željno iščekivali. Ostavili su tako dovoljno prostora da se Apple pokaže kao bolji inovator i naprednija kompanija na tom polju.

Samsung je, sudeći prema izmjenama sa prednje strane, zaista želio uvesti takav preokret u dizajnu i korištenju pametnih telefona, ali je jednostavno odustao zbog nedostatka vremena i nemogućnosti da se tehnologija ispita do kraja. Na kraju su morali postaviti senzor za prepoznavanje otiska sa stražnje strane, što prije nije bio slučaj. Sjetimo se da su dosadašnji flagship modeli ove kompanije imali taj senzor sa prednje strane u Home tipki.

Zaključak na kraju – Gdje je Samsung podbacio?

Već prije nego je krenula prodaja, neki analitičari oštro kritiziraju Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus modele.

Samsung je na najnovijim uređajima znatno povećao dijagonalu zaslona. Uradio je to na pametan način, izbacivši Home tipku izvan upotrebe. Ipak, nisu do kraja uradili posao koji su i mislili uraditi. Umjesto da se senzor za otisak prsta ugradi u sami zaslon, novi modeli će taj senzor imati sa stražnje strane kućišta.

iPhone 8

Oba spomenuta problema će izgleda Apple uspjeti da zaobiđe i na taj način će ponuditi iPhone 8 model sa opcijama koje je Samsung obećavao ali nije donio. Vrijeme će pokazati koliko će to imati utjecaja na prodaju najnovijih modela obje kompanije.