samsung

Samsung Galaxy S8: Novi detalji u vezi nadolazećeg uređaja

Samsung Galaxy S8: Novi detalji u vezi nadolazećeg uređaja

Još malo i Samsung će službeno predstaviti i pustiti u prodaju svoj najnoviji flagship – Galaxy S8 i Galaxy S8+.

Oba modela izlaze istog dana, a tajnovitost koja ih prati pred sami datum predstavljanja sve je teže sačuvati. Novi detalji su procurili u javnost pa ćemo ih i mi objaviti.


Zanima vas što novo donosi Samsung Galaxy S8?

Izgleda da je već sada potvrđeno kako će Galaxy S8 imati zaslon veličine 5.8“ po dijagonali. To znači da će novi model imati za 0.7“ veći zaslon od svog prethodnika.

Galaxy S8 Plus će također biti veći od prethodnika (Galaxy S7 Edge), pa će doći sa zaslonom od 6.2“ po dijagonali. Kao i S8, imat će za 0.7“ veći zaslon od svog prethodnika.

Obadva modela će imati znatno veću rezoluciju – 2960×2400 piksela i WQHD+ tehnologiju. Za razliku od prethodnih modela, gdje je Galaxy S7 bio „običan“, dok je Edge imao zakrivljeni zaslon, sada će oba modela biti sa zakrivljenim zaslonom. Sada je već gotovo sigurno da će Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus doći bez fizičke Home tipke. Uklonjena je, a njezine funkcije će preuzeti najnoviji zaslon i senzori smješteni u njega.

Poboljšani senzor za prepoznavanje rožnice oka bit će jedan od 6 senzora koji se nalaze na kućištu, iznad zaslona telefona. Tu su senzori: proximity, ambient light, iris, IR-LED odašiljač, prednja kamera i prijamnik.

Sa stražnje strane se nalaze bljeskalice za kameru, senzor otkucaja srca, glavna kamera, i skener za otisak prsta. Izgleda kako će senzor za otisak prsta ostati još neko vrijeme „običan“, a ne ugrađen u zaslon, kako su neki portali najavljivali. Novi Samsung Galaxy modeli će biti dostupni u sedam boja: zlatna, srebrena, lakirana crna, mat crna, plava, roza i ljubičasta. Oba modela će imati pojačanu prednju kameru (8MP), dok će stražnja kamera ostati 12MP.

Odustali su u Samsungu od dvije stražnje kamere, pretpostavljamo zbog smanjivanja troškova i vraćanja dizajna na stari put.

Kako se moglo i pretpostaviti, USB 3.1 Type-C će zamijeniti dosadašnji microUSB utor za punjenje i povezivanje.

Primjerci za SAD, Japan i Kinu će biti isporučeni sa Qualcomm Snapdragon 835 čipom, dok će EU i ostatak Azije dobiti Samsungove čipove Exynos 8895.

Za kraj da napomenemo kako su i ove informacije još uvijek neslužbene. Pravo stanje možemo znati tek 21. travnja, kada će biti i službeno predstavljanje ovih uređaja.