lijek

Prirodni lijek za sinuse: Iskoristite jedan od ova 2 prirodna pripravka za odčepljivanje sinusa

Prirodni lijek za sinuse: Iskoristite jedan od ova 2 prirodna pripravka za odčepljivanje sinusa

Upala sinusa nije tako rijetka pojava, a prepoznajemo je jakom glavoboljom, začepljenim nosom i otežanim disanjem.

Sve su to iritantni simptomi koji itekako ugrožavaju kvalitetu svakodnevnog života, čineći naše tijelo umornim i malaksalim. Da bi se vratili u normalu važno je na vrijeme započeti s liječenjem, a prije nego se dohvatite tableta, možda bi bilo dobro da isprobate jedan od ova dva prirodna lijeka.


Hren je dobro poznati korijen za začinjavanje jela, ali i kao prirodni lijek za mnoge tegobe. Među ostalim, dobrim se pokazao za liječenje od prehlade i gripe. Korijen hrena paprenog je okusa, pa ga mnogi ne vole, no on je bogat vitaminima C i B, te kalijem, željezom i kalcijem. Zbog takve kombinacije, hren na naš organizam djeluje kao prirodni antibiotik. Njegovo najpoznatije svojstvo je u liječenju upala dišnih putova, posebno za odčepljivanje začepljenih sinusa. Hren za upalu sinusa djeluje odlično.

Inhalacija i oblog od hrena protiv upale sinusa

Za ovaj prirodni lijek trebat će vam tek dva sastojka. Recept za pripremu lijeka lako je pratiti, pa nastavite sa čitanjem.

Sastojci:

  • ½ litre vinskog octa
  • 1 korijen hrena

Priprema: U staklenku od pola litre stavite jedan naribani korijen hrena, pa do vrha natočite vinski ocat. Staklenku zatvorite i ostavite na sobnoj temperaturi tri dana, uz povremeno mućkanje.

Upotreba lijeka: Nakon što je staklenka stajala, možete koristiti lijek na način da najmanje pet puta dnevno otvorite poklopac staklenke, nagnete se nad otvor i najmanje 3 minute udišete pare. Prije spavanja uzmite dvije jušne žlice iz staklenke, prelijte preko gaze i stavite na čelo. Postupak ponavljajte najmanje šest dana.

Prirodni sirup protiv upale sinusa

Još jedan prirodni lijek u obliku sirupa.

Sastojci:

  • 50 grama đumbira
  • 20 g cikorije
  • čajna žlica cimeta

Priprema: U blenderu sameljite hren, đumbir i cikoriju, te na kraju umiješajte cimet. Sve sastojke dobro izmiješajte i stavite u staklenku s hermetičkim poklopcem. Čuvajte smjesu na toplom mjestu oko deset dana, uz povremeno mućkanje, ali bez otvaranja staklenke.

Upotreba: Nakon što odstoji, sirup uzimajte svako jutro natašte po jednu čajnu žlicu.