kamenci

Prirodni lijek za kamen u bubregu i žuči

Prirodni lijek za kamen u bubregu i žuči

Uz pomoć prirodnog lijeka otopite kamen u bubregu ili žuči. Spomenut ćemo par lijekova na tu temu, napisati recept i terapiju liječenja.

Dosta čest problem je pojava kamenca u bubregu, ili bubrezima te žuči. Mnogi pate od ove neugodne pojave, posebno kada se kamenac pokrene i kada se pojave nepodnošljivi bolovi.


Ne samo da problem bude kamenac u bubregu, već i pijesak može raditi velike probleme. Najčešće se ovi problemi pojave zbog manjkave kvalitete vode koju pijemo, ali mogu biti i drugi faktori koji doprinose pojavi pijeska i kamenca.

Kamen ili pijesak se može odstraniti invazivnim metodama, posjetom u bolničku ustanovu, no moguće je dosta često kamen izbaciti prirodnim putem. Poznajemo mnoge prirodne lijekove i terapije za izbacivanje kamena iz bubrega i žuči.

Prirodna terapija za izbacivanje kamena iz bubrega ili žuči

Ako želite izbjeći odlazak u bolnicu, i leći za operacijski stol, možda vam pomogne neka od prirodnih metoda liječenja.

Dužni smo spomenuti: Odlučite se na prirodno liječenje tek nakon razgovora sa liječnikom, i po njegovom savjetu. Ako liječnik smatra da je problem ipak ozbiljniji, i da je potrebna bolnička njega, svakako poslušajte njegov savjet i postupite po njegovima uputama.

U slučaju da liječnik smatra kako bi kamence i pijesak mogli sami izbaciti, kod kuće uz pomoć prirodnih lijekova, evo u nastavku par metoda.

Lijek za izbacivanje kamenca i pijeska iz bubrega

Pripremite sebi prirodni lijek za kamence u bubrezima i žuči.

Potrebni sastojci:

  • 250 g šećera u prahu
  • 0.25 l maslinovog ekstra djevičanskog ulja
  • 250 g limuna sa korom
  • 250 g samljevenog peršinovog korijena
  • 250 g domaćeg meda

Priprema lijeka: Prvo dobro operite limun, pazeći da koristite prirodni limun koji nije prskan. Nakon što ste oprali limun, narežite ga na sitnije komadiće pa ga sameljite u blenderu. Sada uzmite korijen peršina, ogulite ga i narežite na sitnije komadiće. I korijen peršina sameljite u blenderu ili mažini za mljevenje mesa. Sve sastojke pomiješajte i dodajte med, maslinovo ulje i šećer u prahu. Miješajte sastojke dok se dobro ne izjednače i dok ne dobijete homogenu smjesu.

Uzimanje lijeka – terapija

Ako imate probleme sa kamencem u bubregu ili žuči, lijek uzimajte po jednu žlicu, ujutro na prazan stomak i jednu žlicu na večer prije spavanja.

Lijek (smjesu) čuvajte u frižideru, u staklenci ili staklenoj boci.

Lijek pijte po mjeri koju smo spomenuli, pa nakon što potrošite čitavu količinu, pripremite novu. Zbog toga što je smjesa lako kvarljiva, za kuru se rade dvije manje doze.

Ova ljekovita smjesa je ugodnog okusa, te je isprobana mnogo puta. Mnogi su posvjedočili da je djelotvorna u izbacivanju kamena i pijeska iz bubrega i žuči.

Važno je napomenuti da za vrijeme terapije trebate piti što veće količine tekućina, najbolje čiste filtrirane vode.

Limunska kiselina protiv kamenca

Većinom se žučni kamenac pojavi od nakupljenog kolesterola, kojeg jetra ne može izbaciti van. Zbog nedostatka želučane kiseline, kontrakcije žuči mogu biti oslabljene pa se u žučnoj kesi talože tvrde nakupine “kamenci”. Znači, u žuči zaostaje sok koji inače treba da se izbaci, ali zbog oslabljene funkcije tog organa na tom mjestu se stvaraju kamenci.

Da bi zaustavili pojavu kamenca u žuči, barem u nekoj mjeri, preporučuje se konzumiranje kiselih namirnica. Među njima prednjači limun, jer se nalazi na samom vrhu namirnica koje sadrže najviše antioksidansa. Antioksidansi naše tijelo štite od slobodnih radikala koji uzrokuju stanično oštećenje i na taj način omogućuju razvijanje bolesti. Zahvaljujući limunskoj kiselini, ovaj citrus neutralizira toksine i njihovo djelovanje. Limun će ubrzati razgradnju masti i poboljšati asimilaciju hranjivih sastojaka.

Plod limuna u sebi sadrži i selen, te vitamine C i B, koji će ojačati imunološki sustav i usporiti znakove starenja.

Ako imate problema sa kamencima u žuči, predlažemo da svako jutro, sat vremena prije doručka pojedete jednu jušnu žlicu soka od limuna i žlicu maslinovog ulja.