Prirodni lijek: Snizite kolesterol sami kod kuće

Prirodni lijek: Snizite kolesterol sami kod kuće

Malo tko zna, ali je kolesterol prirodni lipid, i on je neophodan za pravilno funkcioniranje našeg organizma.

Nekada se ipak dogodi da razina kolesterola izlazi iz granica normale, i umjesto da nam pomaže, kolesterol u tom slučaju može izazvati zdravstvene probleme. Kada više nije u ravnoteži, kolesterol može prouzrokovati različite zdravstvene probleme.


Treba znati da povišena razina kolesterola može opteretiti stanice koje se brinu da se on transportira kroz metabolizam. Najviše su osjetljive stanice na stjenkama krvnih žila – endotelne stanice.

Baš je zbog toga kolesterol prepoznat kao glavni krivac mnogih krvožilnih oboljenja i problema sa radom srca.

Kada ste naučili nešto o kolesterolu, vrijeme je da saznate na koji način ga možete regulirati prirodnim putem – kod kuće.

Prirodni lijek za povišen kolesterol

U nastavku donosimo recept za prirodni lijek koji će uspješno regulirati razinu kolesterola u tijelu.

Sastojci:

  • 30 češanja češnjaka
  • 5 limuna
  • 1 litra vode

Recept za pripremu: Očistite 30 češnja češnjaka, pripremite 5 limuna (operite ih) i nakon toga ih zajedno sa korom narežite na kriške. Limun i češnjak usitnite u mikseru ili sameljite u mašini za meso. Nakon toga uzmite odgovarajući lonac i u njega natočite 1 litru vode, te u nju stavite dobivenu smjesu od češnjaka i limuna. Stavite lonac na kolo i pustite da voda proključa. Kada je voda sa smjesom češnjaka i limuna proključala, sklonite ju sa vatre i kroz cjediljku (dok je tekućina još vruća) procijedite u bocu. Bocu ostavite bez čepa, dok se tekućina ne ohladi. Nakon toga bocu dobro zatvorite i stavite u frižider na čuvanje.

Ovako pripremljen prirodni lijek za kolesterol trebate uzimati prije ili poslije obroka, jedanput dnevno po jednu rakijsku čašicu. Kura treba da traje 3 tjedna, a nakon toga je potrebno napraviti pauzu od 8 dana, pa opet započeti kuru od 3 tjedna. Lijek se primjenjuje jednom godišnja, a dobro bi bilo prije kure uraditi kontrolu krvi, pa opet nakon kure.