herpes

Prirodni lijek: Češnjak protiv herpesa na usnama

Prirodni lijek: Češnjak protiv herpesa na usnama

Češnjak je čudesni lijek koji će suzbiti gljivična, bakterijska i virusna oboljenja. Zbog toga i jeste dobar kao prirodni lijek protiv herpesa. U nastavku ćemo napisati kako uz pomoć češnjaka liječite herpes.

Ružne i bolne izrasline na području usana uzrokovane su virusom herpesa. To je virus kojim se zarazimo još u djetinjstvu, i on je uvijek prisutan u našem tijelu, a pojavi se kada nam opadne imunitet. Ako se želite riješiti herpesa na prirodan način, češnjak je prava stvar.


Češnjak – bijeli luk protiv herpesa

Da bi uklonili herpes i ublažili neugodne simptome koji prate ovu pojavu, iskoristite češnjak na način opisan u daljnjem tekstu.

Dobro usitnite jedan režanj bijelog luka, pa komadiće prislonite na ulkuse. Ako su ulkusi veći, ponovite radnju par puta, sa novim komadićima usitnjenog češnjaka.

Ostavite češnjak da djeluje 10 minuta, pa nakon toga isperite područje blago mlakom vodom. Ovaj postupak može biti bolan, no terapija djeluje i rezultati će biti vidljivi već za kratko vrijeme.

Kada koristite češnjak na ovaj način, olakšanje je trenutno. Efikasnost češnjaka je i dokazana, jer se u laboratorijskim istraživanjima pokazalo da sok iz češnjaka ubija 90% virusa već u roku od 30 minuta.

Ako imate ranice na sluznici (usnoj šupljini), onda stavite komadić češnjaka u usta i čuvajte ga što je duže moguće. Nemojte ga gristi, jer će sok češnjaka peći po ranici i biti će jako neprijatan.

Za liječenje genitalnog herpesa dobro će doći kupka od češnjaka. Pripremite si kupku da lagano toplom vodom, u koju trebate iscijediti par režnjeva češnjaka. Uronite u kupku i pustite malo da češnjak djeluje. Nakon toga se isperite.

Zbog čega je češnjak tako djelotvoran?

Češnjak povećava obrambenu sposobnost organizma. Ova biljka je bogata mnogim mineralima kao što su kalcij, sumpor, fosfor i željezo, a u sebi sadrži i eteričnih ulja kao što su alicin, alin i dušičnu tvar. Pored svega, češnjak u sebi ima i vitamine, zbog čega ima antibiotska svojstva. Neka suvremena laboratorijska istraživanja su dokazala da češnjak ima antitumorska svojstva zbog čega se često koristi i u terapijama u borbi protiv raka.

Osim gore spomenutih primjena češnjaka, ova se biljka koristi za liječenje visokog krvnog tlaka, za razgradnju masti u krvi, liječenje ateroskleroze, dijabetesa, bolesti srca, reume, glavobolje, ublažavanje nervoze, umora, bronhitisa, kroničnog kašlja, astme, tuberkuloze, tifusa, kolere, groznice i raznih drugih oboljenja. Češnjak pomaže kod izbacivanja toksina iz tijela, kod čišćenja crijeva, poboljšava cirkulaciju i sprječava trombozu.