vodice

Turistička ponuda: Nezaboravni provod u Vodicama

Turistička ponuda: Nezaboravni provod u Vodicama

Kada pomislimo na ljeto već u mislima prve asocijacije pristižu sa mora, odnosno Jadranske obale koja nam je u susjedstvu. Naučili smo mi, hercegovci na Dalmaciju i teško da odemo negdje dalje.

Zašto bi i išli, kada u blizini imamo toliko dobrih odmorišta, plaža i naravno pansiona u ponudi. Ne treba putovati dalje od Makarske rivijere da bi ugledali prizore poput onih u filmovima, kada nam se ekrani pretvore u prave malene oaze popunjene plavim bojama mora, koje pjeni u dodiru sa plažom, a još se pronađe i koja ljepotica da taj prizor dodatno upotpuni.


Nećemo sada pisati o Makarskoj ili Tučepima, jer ta mjesta već poprilično dobro poznamo. Teško je pronaći mostarca koji nije posjetio neko od tih mjesta. Zaputit ćemo se malo sjevernije, ali ne daleko – Tek do malenog mjesta Vodice.

Vodice su maleni grad iznad Šibenika. Iako je gradić malen, gospodarski je orijentiran na turizam te kao takav ima jako bogatu ponudu za sve svoje goste.

Vodice su mjesto za omladinu i druženje. Svi koji žele odmor uz zabavu, dobar provod i cjelovečernje izlaske slobodno neka svrate, jer Vodice najbolje dočekaju baš takve goste. Zabave vam neće nedostajati, kao ni plaža za svakodnevne pripreme za sljedeću večer i nove izlaske. Mjesto ima veliku ponudu ugostiteljskih objekata, restorana i kafića. Osim toga, za noćni provod tu su mnogi već dobro poznati klubovi, koji rade do kasno u noć. Da bi najbolje doživjeli zabavu u ovom mjestu, najbolje je doći na par dana. Unajmite neki od pansiona, soba ili apartmana u Vodicama, i već prve večeri osjetite ritam ovog turističkog gradića.

Tek toliko da imate uvida u popularnost Vodica, napisat ćemo neke brojke u vezi turizma. Već smo kazali da je glavna grana Vodica turizam. Već skoro 20 godina Vodice bilježe rekorde i sve veće brojke posjeta i noćenja. 2010. godine, Vodice su zabilježile skoro 400 000 noćenja, a na vrhuncu sezone u gradu je znalo biti između 40 i 60 tisuća ljudi. To je zaista mnogo, uzmemo li u obzir da grad broji tek 12 000 ljudi.

Ponuda smještaja u Vodicama bogata je, ali se već mjesecima prije sezone kapaciteti popune. Reagirajte na vrijeme i već polako potražite smještaj, dok sezona nije počela. Osjetite živahni ritam ovog grada, i provedite se na par dana bez razmišljanja o paklenim vrućinama ovdje kod nas, u Mostaru.