turizam

Ljetna turistička ponuda u Hrvatskoj

Ljetna turistička ponuda u Hrvatskoj

Što nam se nudi u Hrvatskoj u turističkoj sezoni tijekom ljeta? Gdje otići na ljetni odmor? Odaberite mjesto koje Vam najbolje odgovara…

Hrvatske plaže nešto su posebno. Zemlja sa razvedenom obalom, koja broji 1000 otoka i dodiruje Jadransko more i treba da ima veliki broj prekrasnih plaža. Plijene hrvatske plaže pažnju po čitavom svijetu. Hrvatsku svake godine, u ljetnoj turističkoj sezoni posjeti par milijuna gostiju. Gosti su to iz cijelog svijeta, sa svih kontinenata i država, a mnogi od njih se vraćaju iz sezone u sezonu. Kako se ne bi vratili kada u živo vide i spoznaju ljepotu hrvatske obale.


Da ne bude sve na prirodnoj ljepoti obale, trebamo kazati da turisti prepoznaju i kulturne vrijednosti, domaćinsko raspoloženje i gurmanske običaje. Sve to u kombinaciji prezentira turizam u najboljem svjetlu. Razni običaji, tradicija nekog kraja i ribarske vještine danas idu u korak sa modernim turizmom. Povijesne građevine, spisi i priče se posebno čuvaju. I to je ponuda koju su gosti prepoznali, i koju žele da osjete. Nekakav je prirodan slijed događaja da povijest ide u korak s turizmom.

Raznolika je ponuda, i to je ono što ljudi prepoznaju

Plaže u Hrvatskoj pričaju svoju priču, ali svaka za sebe. Raznolikost plaža posebno se ističe. Hrvatske plaže toliko su raznolike da svaka osoba može pronaći mjesto za sebe. Plaže na hrvatskoj obali posjećuju samci, umirovljenici, obitelji sa djecom, parovi i organizirane grupe. Tu su još mnogi, pa da ne nabrajamo sada. Ukratko, Hrvatska ima raznolike plaže – za svakog po nešto.

Osim plaža, tu su i brojni kampovi, vodeni zabavni parkovi, te izolirana mjesta na koja dolaze samo odvažni ili pojedinci sa ciljem dobrog odmora malo dalje od urbanog.

Kada spomenemo raznolikost plaža, možda ih je najlakše podijeliti na njihov prirodni materijal od kojeg su sačinjene.

Nekima najviše prijaju pješčane plaže

Neke od najpoznatijih pješčanih plaža u Hrvatskoj su svakako plaže sa fotografija koje vam donosimo.

Kada pogledate plaže jasno vam je zbog čega su tako popularne i privlačne. Već na sami pogled bi poželjeli otići na neku od njih.

Šljunkovite plaže ne zaostaju

Osim pješčanih plaža, zanimljive su i šljunkovite. Nismo ih stavili na drugo mjesto iz razloga što zaostaju za pješčanim plažama. Naprotiv, i one imaju svoju ljepotu, a neke su naprosto očaravajuće.

Na žalost, kada nabrajamo, neki slijed ipak treba napraviti, pa smo išli ovim trenutnim – koji čitate.

Stjenovite plaže u Hrvatskoj

Za kraj, možda i najljepša kombinacija – Stijene i prirodna izoliranost daje pravu ljepotu ovim plažama u Hrvatskoj.

Plaža u Hrvatskoj

Stjenovite plaže očaravaju prirodnom ljepotom. U njima vidimo pravu snagu i ljepotu prirode. One i danas odišu na poseban način, odupiru se vremenu i čine se nepristupačno. Ipak, mnoge od njih su itekako pristupačne, jako dobro posjećene i pravo su mjesto za odmor.

Ribolov ili turizam u Hrvatskoj?

Neka mjesta hrvatske obale i danas njeguju ribolov kao način života. Ipak, uz ribarenje, mnoga mjesta u Hrvatskom priobalju razvijaju turizam. Njegujući svoja ribarska umijeća, mjesto Kali na Ugljanu redovno organizira fešte na otvorenom za svoje goste i goste otoka. Svi koji žele doći dobro su došli.

Osim što su daleko poznati vrsni ribari, danas su mještani Kalija odlični domaćini sezonskim gostima. Kali je pozitivan primjer simbioze dva različita svijeta. Maleno mjesto kroz godinu preživljava pomoću ribolova, a tek par mjeseci kroz ljeto, svoje umijeće prezentira gostima koje itekako zanima takav način života. Sasvim sigurno će mještani Kalija još više da uživaju popularnost među ljetnim gostima otoka Ugljana.

Kampovi uz obalu posebna su priča

Turističku ponudu Hrvatske obogaćuju i brojni autokampovi. Ovom prilikom ćemo spomenuti kampove uz obalu, kao dio ljetne turističke sezone. Odmor u autokampu nešto je ipak posebno. Doduše, na takav način putovanja ne odvaže se mnogi. Auto kamperi su posebna vrsta ljudi, istinski zaljubljenici u prirodu i pravi avanturisti. Ako u Hrvatsku krenete kamperom, sigurno vam neće nedostajati autokampova koji imaju itekako dobru ponudu. Pogledajte samo neke od njih.

Autokamp ponuda u Hrvatskoj bogata je. Odaberite za sebe najbolju destinaciju. Kampovi su najčešće okruženi zelenilom, smješteni u manjim ili većim šumarcima i to je ono posebno kod njih. Pored toga, kada dođete sa kamperom, na neki način ste neovisni i imate sve što vam je potrebno. Poseban je osjećaj doći na odmor kamperom, bilo sa partnerom ili čitavom obitelji.

Ukratko smo opisali hrvatsku obalu, spomenuli plaže na Jadranu i dotaknuli se kampova kojih ima jako veliki broj. Nadamo se da ćete pronaći svoj dio na obali, uživati u odmoru i provesti se što je bolje moguće.