osamdesete

Čuli smo mnogo puta da su 80-te posebne godine – Kako smo ih doživljavali na našim prostorima?

Čuli smo mnogo puta da su 80-te posebne godine – Kako smo ih doživljavali na našim prostorima?

Zbog čega su osamdesete tako popularne? Period 80-tih je zaista bio poseban po mnogočemu, pa je s razlogom u mnogo navrata opjevan, o njemu su snimani filmovi, dokumentarci i razne kratke priče.

Čak se i glavni vokal popularne glazbene grupe Daleka obala, Marijan Ban, okrenuo na te godine i spomenuo ih u svojim stihovima u pjesmi – Osamdesete.


Ovom prilikom ćemo se osvrnuti na taj period, i navesti neke takoreći predmete koji su nama obilježili to desetljeće.

bagatOtići ćemo malo dalje od naše Hercegovine, prema Zadru i načeti priču o poznatoj tvornici šivaćih mašina Bagat. Jako je popularna, posebno među poznavaocima tekstilne industrije, mode i osobama vještim u tom zanatu. Tvornica šivaćih mašina Bagat ‘zašila’ je svoje mjesto u osamdesetim. I danas se mnogi rado sjećaju popularnih proizvoda koji su izašli sa proizvodnih traka spomenute tvornice u Zadru, koja je dobila ime po Vladi Bagatu rođenom 20. listopada 1915. godine u Splitu.

Neki od najpoznatijih modela šivaćih mašina, proizvedenih u Bagatu su: Vesna, Višnja, Ruža Step, Slavica, Danica i Jadranka. Sve su to imena ženskih osoba, kakva su se često davala u bivšoj državi.

Šivaće mašine Bagat su imale svoje tržište, pa i prednost nad zapadnjačkim markama mašina poput mašine Singer – popularne singerice. Danas će svaka žena, koja se sjeća osamdesetih, imati što da kaže za neku od šivaćih mašina Bagat. Bagat je na tržištu plasirao razne modele šivaćih mašina, ali sve su one rađene na istoj ili jako sličnoj platformi, što za današnje korištenje može biti pozitivna stvar zbog lakšeg korištenja, održavanja i zamjene nekih dijelova. Bagat je 80-tih godina bio proizvod koji je gotovo svaka krojačica imala kod sebe doma. Mnoge su se hlače, košulje i haljine zašile uz pomoć neke od mašina Bagat. Jednostavno, Bagat je dobio svoje mjesto u osamdesetim, ako ni zbog čega, onda zbog činjenice da ga i danas možemo pronaći u mnogim domovima, i svi ga se rado sjećamo.

praćkaTko se još kao klinac, tamo nekad osamdesetih, nije igrao šprihericom? Kod nas se ovo oružje popularno zvalo praćka. Najčešće se praćka radila od žice koja se koristila na vodovima za struju visokog napona. Od istih se kablova pravila i municija, doduše na malo drugačiji način. Da bi napravili municiju za praćku, klinci bi koristili ispletene kabele od više aluminijskih žica omotanih oko glavne čelične.

Praćke su bile jako popularno oružje, opasno, ali su se djeca ipak nekako uspjela izvući bez većih posljedica. Unatoč svoj toj opasnosti, praćka je bila neizostavan ‘pribor’ za igru djece osamdesetih. Praćka se izrađivala od debelog kabla – obično zaostalog nakon gradnje – koji se kasnije dodatno dotjerivao po osobnim ukusima. Na praćku se postavljala guma, ili više manjih gumenih niti iz gaća i čarapa, koje su djelovale zajedno, po desetak komada, na jednoj praćki.

Municija na ovakvom oružju nije mogla biti ništa drugo već komad žice, obično od aluminija, koja se lako kidala na potrebnu dužinu, i savijala u oblik slova U. Tako savijena žica se lako mogla katapultirati uz pomoć paralelno složenih gumica na praćki.

fićoZastava 750 se i danas može vidjeti po našim cestama. Doduše rijetka je pojava vidjeti baš očuvani primjerak popularnog Fiće, ali zbog toga nam srce brže zakuca, ako ga ugledamo. Dakle riječ je o Fići, odnosno malenom automobilu koji se proslavio u 80-tim godinama. Iako se Fićo proizvodio još prije početka osamdesetih, kao i pod raznim oznakama modela, svi znamo na koje vozilo se misli. Jednostavno, ovaj maleni automobil, obiteljskog karaktera i pogonom na stražnjim kotačima, dominirao je cestama bivše države. Njegov veliki utjecaj kroz razdoblje proizvodnje, pa tako i u 80-tim godinama svakako ga zasluženo stavlja na popis stvari kojih se rado sjećamo iz osamdesetih godina.

Zanimljivo je spomenuti da je Zastava 750 proizvedena po licenci Fiata 600, na području tadašnje Jugoslavije u tvornicama srpskog proizvođača automobila i vatrenog oružja Zavodi Crvena Zastava. Fićo je bio tako dobro prihvaćen, da je čak bio i u službi tadašnje milicije. Maleni plavo bijeli automobil znao bi biti parkiran pored prometnica, a uz njega bi često stajao milicajac sa STOP palicom u ruci. Službeni fićo milicije, imao bi plavu rotirku koja se mogla skidati i stavljati na krov po potrebi.

Popularni Fićo postao je i simbol jednog tužnog događanja, o kojem nećemo puno pisati – tek par rečenica. Naime, u Osijeku je urađena umjetnička instalacija – Fićo gazi tenka – koja simbolično prikazuje pobjedu Hrvatskih boraca nad tadašnjom JNA i srpskim agresorom. Danas imamo moderne izvedbe ovog popularnog automobila iz povijesti, ali se nasljednici nisu proslavili kao original o kojem pišemo.

peglicaOsim Fiće, još jedan automobil je obilježio osamdesete – Peglica. Poljski Fiat po svom izgledu i performansama jako dobro liči Jugoslavenskom Fići. Peglica se proizvodila u tvornicama u Italiji od 1972. pa sve do 1980. godine, te u Poljskoj od 1973. pa do 2000. godine, odakle je i populariziran naziv Poljska peglica – Poljski Fiat 126p.

Baš kao i Fićo, tako se i Peglica jedno vrijeme proizvodila u Jugoslaviji u tvornicama Zastava.

Peglica proizvedena u Jugoslaviji imala je ime Zastava 126. Peglica je stekla popularnost, pa je i spominjemo, no nikada nije dobila na popularnosti koju je imao Fićo.

ponyNa kraju, kada se već sjećamo osamdesetih, nikako ne možemo ne spomenuti popularni bicikl Pony. Svi koji su svoje dane djetinjstva proživjeli u 80-tim znaju za Pony. Riječ je o jako popularnom biciklu marke Rog, koji se vozao po svim vrstama terena. Iako je bio tankih guma, i za današnje standarde, čudnih linija, Pony se nije sramio sa asfaltne površine provozati po makadamu i pružiti djeci onaj neopisivi osjećaj slobode. Danas Pony nema toliku popularnost, no u svoje vrijeme bio je glavno dječje, pa i glavno prijevozno sredstvo mnogih odraslih.

Svojim oblikom, bicikl Pony se izdvaja iz mase, pa će te ga teško zamijeniti za neki drugi model. Tek kasnije nekada, sa akcijskim filmovima iz Hollywooda pojavio se BMX, ali o njemu ćemo drugom prilikom. Ipak je kroz osamdesete, vladao Pony, i izazivao osmjehe na lica mnoge naše djece. Nisu tu izostavljeni ni stariji, jer se Pony pokazao jako dobrim i pouzdanim prijevoznim sredstvom u mnogim situacijama. Karakterističan oblik bicikla dopuštao je lagano uspinjanje bez obzira na odjeću koju nosimo, odnosno na spol.

Elegantne linije bicikla, kao i decentni detalji budili su želju u nama da ga imamo i vozamo. Pony je bio jako dobro opremljen, a tu mislimo na zračnu ručnu pumpu za zračnice, dinamu i prednje i stražnje osvjetljenje, stražnji nastavak za stvari, kao i kromirane detalje na pogonskom lancu i blatobrane na obadva točka.