bizarno

Bizarna jela za nas, no za neke prava delikatesa

Bizarna jela za nas, no za neke prava delikatesa

Ovisno o geografskom položaju, odnosno kulturi koja vlada na određenom području neka jela obožavamo dok se drugih gnušamo.

Dali možete zamisliti sebe da jedete neka od jela koja ćemo spomenuti? Ovo je tek manji popis zaista bizarnih delikatesa diljem svijeta.


Odabrali smo tek neka od jela, a vi potražite još neka ako vas baš zanima.

Kokošja stopala su naime jako cijenjena u Istočnoj Aziji, Karibima, Južnoj Americi i Južnoj Africi.

nogice

Da budemo potpuno iskreni, i kod nas se znaju pronaći dobre domaće juhe od kokošjih nogica, ali ih rijetko jedemo na način prikazan na fotografiji. Dakle, pečene kokošje nogice su negdje specijalitet, dok bi ih kod nas većinom ostavili za sobom i radije preskočili obrok.

ose

Sljedeće jako čudno, možda bolje reći zanimljivo jelo je keks od osa. Nismo zaboravili napisati slova, dobro ste pročitali. Ovaj keks se pravi od osa, a jako je cijenjen u Japanu. Imate li želudac za ovu slasticu?

kiselo jaje

Svi obožavamo kisele krastavce, kupus i razna druga kisela jela. Ipak, da vam netko ponudi kiselo kuhano jaje gledali bi ga u čudu. Ovo jelo možda nama i nije tako odbojno, no teško da ćemo ga sresti negdje u restoranu ili kod nekoga na ručku. Kiselo jaje se priprema tako što se jaje skuha, ohladi i takvo posloži u staklenku. Sve se zalije domaćim jabučnim octom i pusti da ocat smekša ljusku.

kuhano pače

Na Filipinima jedu meko kuhane pačiće, ali one malene koji se još nisu izlegli. Naime, pačja jaja se pažljivo čuvaju da se u njima razvija zametak. Tek par dana prije nego se pačići trebaju izleći, jaja se kuhaju, a sadržaj jajeta se pije na jedan gutljaj. Za ovo jelo je teško pronaći osobu jakog želuca. Tko god misli da može, slobodno neka isproba i javi kako je prošlo…