acerola

Acerola smoothie: Puni energije započnite dan

Acerola smoothie: Puni energije započnite dan

Acerola je slabije poznato voće kod nas, ali izrazito dobro i bogato vitaminom C. Napisat ćemo recept za smoothie napitak od acerole.

Ako ste u potrazi za osvježavajućim, prirodnim doručkom koji je hranjiv i obiluje vitaminima i mineralima – Smoothie od acerole je pravi izbor za vas.


Napravite smoothie od acerole i zdravo započnite dan. Zaboravite na nekvalitetne obroke, peciva i slatkiše. Ako si priuštite ovaj zdravi napitak, dan ćete započeti puni energije, bez osjećaja umora i svježi i nasmijani.

S razlogom je doručak glavni dnevni obrok. Njegova je uloga osigurati hranjive tvari i energiju za napore koji dolaze kroz ostatak dana, a to je posebno važno tijekom zimskih mjeseci u kojima rastu potrebe za energijom, vitaminima, mineralima i hranjivim tvarima. Ako doručkujete zdravo, tijelu ste priskrbili prijeko potrebnu energiju, čime ste otklonili potrebu za nekim nezdravim grickalicama i drugim namirnicama koje štetno djeluju na zdravlje dugoročno.

Umjesto nezdrave hrane, za doručak si priuštite energetsku bombu – Smoothie od acerole. Ovako hranjiv doručak će pomoći da se riješite stresa, kroničnog osjećaja umora i naravno dat će vam energiju za čitavi radni dan. Acerola je bogata antioksidansima i vitaminom C. Znamo da antioksidansi štite naše tijelo od raznih bolesti, pa i karcinoma. Antioksidansi mogu čuvati krvni tlak pod kontrolom, i umanjiti učinak starenja. Kompletan imunološki sustav će ojačati ako tijelo očistite od nakupljenih toksina. Vitamin C je iznimno važan za snažan imunitet, stvaranje kolagena, kalcifikaciju zuba i kostiju, rast i zacjeljivanje rana. Već smo spomenuli, Acerola je bogata ovim vrijednim vitaminom, čak mnogostruko više od limuna ili drugog citrusnog voća.

Acerola je poznata i pod imenom trešnja s Barbadosa, ili zapadno-indijska trešnja. Da bolje upoznate biljku Acerola, pročitajte članak sa poveznice.

Recept za Acerola smoothie

Za pripremu ovog energetskog napitka slijedite kratki recept koji donosimo.

Sastojci:

  • 1 banana
  • ½ jabuke
  • ½ naranče
  • 2 velike žlice smrznute borovnice
  • 1 čajna žličica acerole u prahu ili 200 grama očišćenih svježih plodova acerole

Priprema: Sve sastojke ubacite u blender i miksajte ih 30 sekundi. Na kraju ih pospite sjemenkama lana, pretočite napitak u odgovarajući čašu i uživajte u zdravom i ukusnom doručku.