Vojno – Mostar

  Prirodne ljepote

___Google oglasi___

Vojno je manje naseljeno mjesto sjeverno od Mostara. Okruženo jezerom sa jedne strane i obroncima sa druge, ovo je mjesto idealno okupljalište u prirodnom ambijentu. Dobro je posjećeno, posebno u ljetnim mjesecima kada se građani Mostara i okolice dolaze ovdje osvježiti, kampirati i roštiljati uz jezero.

Ako promatramo iz Mostara, sa desne strane mjesto Vojno graniči sa jezerom, dok ga lijevo dodiruje podnožje Raške gore. Kroz naselje se proteže lokalna prometnica, koja vodi do hidroelektrane Salakovac, i koja se redovno koristi za biciklističke ture. Nije ništa neobično da, vozeći se, sretnete veći broj biciklista na prometnici. Neki od njih završavaju vožnje preko Raške gore.

Slike: Vojno – jezero pokraj Mostara

U Vojno možete doći iz grada, ako pratite prometnicu od naselja Rudnik, prema Raštanima i dalje za Vojno.

Udaljenost: Od Mostara do Vojna imate nekih 12 kilometara. Prometnica do mjesta Vojno je uska pa je preporučljiva oprezna vožnja. Posebno vrijedi zbog velikog broja biciklista na prometnici. Vojno je posebno posjećeno mjesto u ljetnim mjesecima. Mnogi dođu na kupanje, sunčanje ili druženje uz roštilj. U nastavku donosimo još neke slike iz Vojna, sa poluotoka i jezera u Vojnu.

Slike: Vojno – Poluotok i jezero

Pronađite za sebe najbolje mjesto za roštilj ili kupanje. Osvježite se u prirodnoj hladovini, uz jezero u Vojnu.

___Google oglasi___