Rujište – Prirodna oaza na planini Prenj

  Prirodne ljepote

___Google oglasi___

Rujište (Humilišani) je poznato skijalište nadomak Mostara, ali je ova skrivena prirodna oaza na Prenju posjećena tijekom čitave godine. Rujište se nalazi na nadmorskoj visini od 1.703 metra, zbog čega je privlačno planinarima iz čitavog svijeta. Svi zaljubljenici u prirodu vole doći na Rujište, a posebno u zimskim mjesecima, kada snježni pokrivač uradi svoju “čaroliju”.

Na Rujištu se nalazi lijepo uređena skijaška staza, a odmah uz stazu su izgrađeni manji i veći ugostiteljski objekti. Najpoznatiji među njima je svakako Hotel Snježna kuća. Ovaj hotel se nalazi podno skijaške staze. U planinskom ambijentu unutar hotela možete se ugrijati uz topli napitak ili neko ukusno jelo sa roštilja. Malo dalje se nalaze manji objekti, a čitavo mjesto nudi bogati izbor planinskih koliba za noćenje.

Na Rujištu možete iznajmiti kolibu na jedan ili više dana. Cijene koliba su pristupačne i većinom su stvar dogovora, odnosno umijeća pregovaranja.

Slike: Rujište u zimskim mjesecima

Još slika sa Rujišta u bijelom okruženju

Karta: Kako doći na Rujište? Pogledajte kartu, i lagano se zaputite na Rujište.

Rujište je 25 kilometara udaljeno od Mostara. Osobnim automobilom na Rujište možete stići za 40 minuta vožnje. Trebate uzeti u obzir da se do Rujišta dolazi malenom planinskom cestom, pa je vrijeme putovanja nešto duže. Ako iz Mostara krenete na Rujište, vozite se magistralnom cestom M17 do mjesta Potoci. Nakon što ste prošli katoličku crkvu Presvetog Srca Isusova (30-40 metara nakon) skrenite desno i pratite prometnicu R435a prema planini.

Kontakt Snježna Kuća na Rujištu
Telefon: +387 36 502-500

___Google oglasi___