Počitelj – Zaštićeni nacionalni spomenik BiH

  Znamenitosti

___Google oglasi___

Počitelj je maleno mjesto povijesnog značaja i danas je popularno turističko odredište nedaleko od Čapljine. Počitelj je jedno od značajnijih turističkih odredišta u Hercegovini.

Povijesni gradić se nalazi uz magistralni put M-17, između Mostara i Čapljine.

Udaljenost: Mostar – Počitelj je 30 kilometara. Vožja automobilom, ako se vozite spomenutom magistralom M17 traje u prosjeku 30 minuta.

Ako idete iz pravca Mostara, Počitelj se nalazi sa lijeve strane, dok će sa desne strane kontrast ogoljelim kamenim strukturama dati zelene nijanse rijeke Neretve. Osim kontrasta boja, Neretva svojim tokom daje jednu svježinu, čak i u vrijeme najtoplijih ljetnih dana. U počitelj možete svratiti na piće ili neki lokalni specijalitet. Osim toga, mnogi turisti dođu posjetiti Počitelj da bi razgledali stare kamene građevine, visoke kule, i vjerske objekte koji stoje još od starih vremena. Povijesno urbano središte ovog naselja potječe još iz 14. stoljeća, a danas je Počitelj zaštićeni nacionalni spomenik BiH.

Galerija slika: Počitelj

Karta: Kako doći do Počitelja, ako idete iz smijera Mostara?

Ulaz: Ulazak u grad je slobodan tijekom cijele godine. Ulaz se ne naplaćuje, a za vrijeme sezone otvoreni su ugostiteljski objekti i mnoge suvenirnice.

Za dodatne informaciej obratite se Kula – turist agenciji.

Kontakt podaci turističke agencije u Počitelju
Telefon broj: +387 36 584-400
Mobitel broj: +387 61 130-328
Mobitel broj: +387 63 182-068
E-mail: info@kula-turist.com
E-mail: travel@kula-turist.com

___Google oglasi___