Blagaj – Vrelo Bune – Zelena pećina

  Prirodne ljepote

___Google oglasi___

Blagaj je maleno mjesto u blizini Mostara, posebno po prirodnim ljepotama i velikom povijesnom značaju. Ispod samog naselja se nalazi izvor (Vrelo Bune), koji je i najveći krški izvor u Europi.

Danas je Blagaj poznato turističko odredište, a posjećuju ga gosti iz svih krajeva svijeta. Ako dođete u Blagaj, možete vidjeti vrijednu povijesnu građevinu “Sufijska Tekija“. Pored toga, posjetitelji u Blagaju mogu razgledati vrelo Bune (Zelena pećina), te uživati u osvježavajućem povjetarcu koji se odbija od površine hladnog izvora. Mnoge povijesne građevine nalaze se u neposrednoj blizini izvora. Stare povijesne građevine proglašene su nacionalnim spomenicima BiH, i zaštićene su.

Za osvježenje i ukusno jelo, uz rijeku Bunu se nalaze restorani i kafići. Uživajte na terasama koje se nalaze tik uz vodu.

Udaljenost: Mostar – Blagaj je 13 kilometara. Osobnim automobilom iz Mostara do Blagaja možete stići za nešto više od 15 minuta magistralnim putem M6.1.

Slike: Blagaj, tekija i rijeka Buna (izvor Zelena pećina).

Karta: Na karti možete vidjeti označeno mjesto Blagaj, nedaleko od Mostara. Ulazak u naselje moguć je tijekom čitave godine, ali je ipak najbolje doći u ljetnim mjesecima.

Za dodatne informacije obratite se na dole navedeni broj telefona ili E-mail adresu.

Kontakt Tekija Blagaj:
Telefon broj: +387 61 371-005
E-mail: info@tekijablagaj.ba

___Google oglasi___